Deltar i urban fantasy-antologin Stadens väsen

Den 21:a mars släpptes en ny urban-fantasy-antologi med namnet Stadens väsen. Det lite roliga med den antologin är att de deltagande författarna fick i uppdrag att skriva om en specifik stad, så att antologin täcker hela landet från norr till syd. Själv bidrar jag med novellen Stockholms drottning, om cybernetiska drakar och punkiga minotaurer i en postapokalyptiskt version av vår huvudstad.

Bokens baksidestext:
Följ med på en vandring genom Sverige, från Malmö till Kiruna. Möt ett myller av varelser: troll, skogsrån, sjöjungfrur och andra väsen. Stadens väsen. De som lever bland oss utan att vi ser dem, men som är en del av vår historia. Elva författare tar läsaren med på hisnande äventyr och avslöjar magiska hemligheter.

Ur bokens förord, skrivet av Stefan Ekman:”… i sitt hjärta är urban fantasy det oseddas litteratur. Här får vi läsa om sådant vi inte tidigare har sett, har tillåtits se, eller har velat se. Novellerna som följer kommer att visa upp en del av detta främmande som skulle kunna finnas mitt ibland oss, och när ni har läst dem, kommer ni inte att se på Sveriges städer med samma ögon längre.”

Redaktör Jonny Berg