Idag släpps ‘Att dö väl’ som ljudnovell.

Just denna har en lite rolig tillkomsthistoria. 2014 var Swecon en kombinerad Steampunkfestival och vi höll till på Järnvägsmuseet i Gävle. Jag och Eva Holmquist delade bord. Mycket av en con handlar om att prata och ha trevligt, så vi skapade en liten tävling. Folk fick komma till oss och ge förslag på hur de helst av allt skulle vilja dö i en science fiction-värld.

Priset var att vi skrev en novell, där vinnarna fick dö, precis så som de hade beskrivit. Vi fick massor av morbida förslag. Men till slut valde Oskar: “Bli vänd ut och in av en drake eller liknande monstervarelse. Poff!” Och Eva valde: “Något som förvandlar känslor man har till märkliga reaktioner i kroppen gör att jag börjar frysa till is från hjärtat och utåt … något sånt.”

Vi kontaktade vinnarna och de fick skriva en beskrivning av sig själva. Sedan använde vi det för att skapa karaktärerna till berättelsen. Resultatet blev en rymdopera med intriger, stora bestar och hiskeliga rymdvarelser som förintar allt i sin väg. Och så klart, en hel del död.

Finns på Storytel och alla andra streamingtjänster, internetbutiker samt gratis via biblioteken.