Lyssna till Drakhornet via iTunes

Guide till hur du enkelt kan lyssna på Drakhornet med Apples iTunes. Sedan kan du antingen lyssna direkt från datorn eller låta iTunes föra över filerna till en iPod eller iPhone.

Om du har en iPhone rekommenderar jag dock appen Podcaster. Var vänlig och se denna guide istället.

[ Klicka på bilden för att se en större version.]

Starta upp ditt iTunes. Håll dig borta från ABBA. Klicka istället på “iTunes store” till vänster.

 

Klicka i sökfältet uppe till höger och skriv in “drakhornet”.

 

Klicka på “Gratis prenumeration.”

 

Klicka på “Prenumerera”

 

På några sekunder tankar iTunes ner det senaste avsnittet av Drakhornet. (Vilket också är det sista kapitlet av boken, så börja inte lyssna där.)

 

Klicka på “Podcaster” i menyn till vänster och sedan vidare på Drakhornets logo.

 

Klicka på “Hämta alla” för att ta ner hela ljudboken till din hårddisk. Vill du bara testa de första kapitlen så skrolla ner och klicka på “Hämta” från kapitel 1 och uppåt.

Nu kan du lyssna direkt från datorn, eller så kan du tanka över filerna till en iPod eller iPhone.

 

 

Dela med dig:
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • MySpace
 • PDF
4 comments
 1. Jätteinnovativt Oscar, har f ö din bok i tryckt form. Bra instruktion du har skrivit här ovan också. En fråga: Hur lång tid tog inläsningen och blev det många omtagningar för dig? Jag antar att en digital bandspelare var det enda som behövdes, men man kan väl behöva redigera?

  Jag har funderat på kombination av ljud och text i en bok, att uppläsningen följer texten och t o m markerar med gul bakgrund eller något sånt. För barnböcker och man kan tänka sig andra intressanta användningsområden. Men det går ju inte med en podcast som är enbart ljud.

 2. Hej.

  Jag gjorde en liten guide när det begav sig. Den finns fortfarande kvar på debutantbloggen där jag bloggade under 2011. Där skriver jag mer om inspelningsverktyg, redigering och sådant.

  http://debutantbloggen.wordpress.com/2011/04/13/att-gora-sin-egen-litterara-podcast/

  Just kombinationen med ljud och text går tyvärr inte att göra just med podcastformatet. Däremot gör faktiskt de statligt finansierade talböckerna det redan. Myndigheten för tillgängliga medier har en egen spelare som heter Daisy, och som även finns som app till alla smartphones. I inspelningar som gjorts under senare år så lägger de faktiskt till texten också så att man kan se den rulla i appen samtidigt som talet. Riktigt snyggt faktiskt.

  Lycka till med ditt eget podcastande! 🙂

 3. Tack ska du ha. Jag har inte tänkt på talböcker och Daisy som medium faktiskt, har associerat det så starkt med talböckerna. Det sker en väldigt spännande utveckling på talboksområdet, som bara kan vara till glädje för läshandikappade.

  PDF-er har stöd för ljud men så fruktansvärt klantigt implementerat av Adobe att tillverka dylika i InDesign även i CS6 som jag fattar det (inte mycket hänt sen CS3 och det var inte bra där). EPUB3 har ett mycket bättre stöd men funkar bara i iPhones. Inget för Androider vad jag hittat — rätta mig gärna! Men det är det jag tänker pröva som det ser ut nu när det beger sig, Androidägare får vänta.

 4. […] Hur kommer det sig? – Jag läste in hela Drakhornet och den finns för vem som helst att lyssna på via Itunes eller via direkt RSS-feed på Fafner förlags hemsida. Jag la ut hela boken, ett kapitel i taget […]

Comments are closed.