Stockholms drottning

Sverige finns inte mer, uppslukat av de fasansfulla formlösa. Omgivet av en magisk barriär, och fyllt med varelser från sagor och legender, är Stockholm fortfarande fullt av liv, maktkamp och intriger.

Beth är en fixare, en som får saker och ting gjorda. När ett jobb går fel måste hon, tillsammans med sin vän, ungdraken Pug, bege sig ut i skuggzonen. Ett uppdrag ingen tror de ska återvända från. Där väntar en fasansfull hemlighet, och det som började som ett självmordsuppdrag visar sig snart vara något mycket värre.

Stockholms drottning är en urban fantasy med rockiga älvor, cybernetiska drakar och skräckinjagande tentakelmonster.

Novellen ingår i antologin Stadens väsen från Catoblepas förlag, där varje författare fått i uppdrag att skriva om en stad. Det blir en resa genom Sverige från Lund till Kiruna som sent ska glömmas! I våra städer pågår mer än vad du känner till och kanske mer än du egentligen vill veta.

Antologin släpptes den 21 mars 2016.

Sagt om Stockholms drottning

”Det är detaljrikt och kul att följa Beth och hennes drak-kulting Pug på specialuppdrag för draken Shavarax utanför barriären i söderort vilket blir dramatiskt och en del i den stora uppgörelsen mellan drakklanerna, mycket maffiainspirerat. Mycket bra miljöskildringar.”
- Anders Nilsson på Retrograde Spring

”Jag förundras över den fantasi och lekfullhet som ständigt gör sig påmind i Källners noveller. Det vimlar alltid av högteknologiska grunkor, underliga varelser och omvälvande händelser. Det stämmer också bra in på Stockholms drottning. Här samsas bland annat ett mc-gäng bestående av punkiga minotaurier, gigantiska skugglika tentakelmonster, svartalfer och drakar. Det är händelserikt och medryckande.”
- Andreas Ljungström på Tentakelmonster

”Stockholms drottning gör mig inte besviken … Det är imponerande att få till ett sådant världsbygge på de relativt få sidor som står till buds. ”
- Annah Nozlin på Andra böcker och tankar

Dela med dig:
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • MySpace
  • PDF