The Walking Dead – första avsnitten

Nu har jag sett de tre första avsnitten av AMCs nya serie The Walking Dead. (Baserad på serietidningen med samma namn.) Jag måste erkänna att jag är imponerad. Egentligen är jag ganska trött på hela zombiefenomenet. Det känns överexploaterat och lite banalt. Men The Walking Dead bevisar att man faktiskt kan använda en kliché och göra något intressant av det.

Det är stilistiskt filmat, med bra karaktärer och höga produktionsvärden. De har valt att lägga större fokus på överlevarnas relationer och konflikter, än på zombieslakt, vilket är helt rätt val. Zombieapokalypsen får istället fungera som en spänningshöjande fond till det mänskliga dramat.

Miljöerna är fantastiska i sin ödslighet och de vandrande döda är tillbörligt motbjudande. Rekommenderas!

Klicka här för trailern.