Beyond Good and Evil HD

För några år sedan körde jag ett spel som hette Beyond Good and Evil på min gamla trogna PS2a. Låt mig bara konstatera att det var ett helt fantastiskt äventyr. Det hade en underbar världsdesign, genomtänkt soundtrack, gripande story, smart spelkontroll, och en kvinnlig huvudperson som än idag, åtta år senare, ofta lyfts fram som en föredömligt designad kvinnlig spelkaraktär.

Nu släpper de Beyond Good and Evil i en ny upphottad HD version på XboxLive. Vad kan man säga? Jag tankade ner demot och spelade genom det. Det verkar som att de inte har gjort speciellt mycket åt grafiken, förutom att ge det högre upplösning och högre uppdateringsfrekvens. Nu var BGaE redan från början ett mycket vackert spel, så det gör inte så mycket. Men det känns ibland att det är ett spel från 2003 man spelar.

Jag startade upp min gamla PS2 version, bara för att jämföra. Och det är faktiskt inte så stor skillnad som man kan tro. Självklart är HD versionen mycket snyggare över lag. Det blir inga pixliga konturer på objekt som ligger en bit bort, och allt flyter mycket bättre. Samtidigt insåg jag att vissa effekter, som ljuseffekter och skärmsuddningseffekter, inte hängt med till HD versionen. Kanske för att de effekterna använde saker som var specifika för PS2ans grafikkort. Lite slarvigt tycker jag ändå att inte bygga en emulator för dem.

Oavsett upplösning, så är det ett grymt bra spel. Om du inte spelat det tidigare så gå och köp det omedelbart! HD versionen kostar 800 mp, ungefär 80kr. Det är som hittat! Du kommer att få en spelupplevelse som är få förunnad.

2 comments
  1. Fortfarande i hyllan, ospelat på GameCube, så finns nog ingen anledning att köpa HD-versionen, alltså.

  2. Men vad står det i hyllan för?!? Plocka omedelbart fram det och SPELA!

    (Men det är sant, du behöver nog inte HD versionen. Så stor är inte skillnaden.)

Comments are closed.