Filmer jag ser fram mot under 2012


Gott Nytt År på er allesammans!

Det har inte skrivits något på den här bloggen på lite över en månad nu. Det beror främst på att jag haft så extremt mycket att göra. Men förhoppningsvis finns det tid att ge lite kärlek åt bloggen under våren *peppar, peppar, ta i trä.*

Under 2011 kom det en hel hög med sköna scifi/fantasy/superhjälte-filmer. Det ser ganska bra ut inför 2012 också. Här kommer en lista över de fem filmer jag ser fram mot mest.

1. The Hobbit

Jag älskar Sagan om Ringen-filmerna och det ska bli ett nöje att få återvända till Midgård tillsammans med Peter Jackson. Fast när Mikael Persbrandt dyker upp som Beorn kommer jag nog att blunda.

2. The Dark Knight Rises

Jag brydde mig inte nämnvärt om Batman Begins. Men Dark Knight var en helt lysande film från början till slut. Därför är peppen total inför tredje och avslutande delen i serien. Christopher Nolan verkar veta vad han pysslar med.

3. The Avengers.

Iron man 1 och 2 var underbara. Thor var helt klart underhållande. Captain America var väl okey (men inte mycket mer.) Vad händer om man blandar dessa och producerar en film med hela Avengers-teamet? Det kan bli helt fantastiskt, eller total pannkaka. Men med Joss Whedons  vid rodret så känns det som att filmen har stor potential.

4. Brave

Jag älskar sagor. Dessutom verkar Brave innehålla en rödhårig protagonsit, skotsk dialekt, björnar och riktigt snygg CGI! Whats not to like! 😉

5. Prometheus

Ingen har gjort något vettigt med Alien-IPt på mycket länge. Ska verkligen Ridley Scott som en gång  i tiden skapade alltsammans lyckas lyfta Aliens från den krater IPn krashat i efter Aliens vs. Predator fiaskona? Vi får väl se? Kul i alla fall att få ha med vår egna Noomi Rapace i en av huvudrollerna. Men frågan är om ens hon kommer att klara av att axla arvet från Sigourny Weaver. Jag är ändå försiktigt optimistisk.

4 comments
 1. The Hobbit och Brave är något jag längtar efter. JÄTTEMYCKET! Dra ihop några och gå på bio?

 2. Låter som en kanonidé! 🙂

 3. Här kommer fler film tips!
  Battleship – 30 april
  Men in Black 3 – 25 maj
  Jack the Giant Killer – 27 juni

 4. Hehe.. Battleship är ju baserat på det gamla dataspelet Battleship, fast det verkar egentligen bara ha tagit namnet och inget annat från förlagan. Jag tittade på trailern och det är väldigt svårbedömt om det blir kanon eller kalkon. 😉 Den som väntar får se.

  De två andra visste jag faktiskt inte om att de var på gång! Tack för tipset! Ska bli spännande att se vad de lyckas koka ihop den här gången med MiB.

Comments are closed.