Ni missar väl inte Kontrast 2012!

Nu till helgen är det dags för Kontrast 2012 i Uppsala. Det är alltså den årliga svenska science fiction och fantasy kongressen som går av stapeln på hotell Gillet i Uppsala. Det kommer att bli ett grymt späckat program, med spännande hedersgäster som t.ex. Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg (Cirklen & Eld), Joe Abercrombie (fantasyserien Den första lagen) och Peter Watts (Blindsight).

Själv kommer jag också att vara där. Vi är ett helt gäng med småförläggare och författare som har bokat utställningsbord. Så vi kommer att stå där för att sälja våra böcker, diskutera förlagbranschens framtid och bara snacka skit. 🙂

Så om ni vill träffa mig, eller någon av mina kära småförlagskollegor, så passa på att komma förbi utställningsborden. Sedan kommer det ju som sagt vara massor av intressanta programpunkter. Eller vad sägs om:

Writing: how do you do it? (English)

So, you have this idea. How do you transform it into a working story? How do you make someone want to publish it? Come listen to the wisdom of four of our guests as they talk about their craft.
Joe Abercrombie, Mats Strandberg, Caitlin Sweet, Emil Hjörvar Petersen, Ben Roimola (m.)

Fantasy with a twist: new writing in old clothes (English)

We’ve been writing post-Tolkien fantasy for decades now, and there are those who claim both the stories and settings are getting old. Some writers, however, manage to do new things within the old form. How do you give the readers something they don’t expect?
Joe Abercrombie, Anders Björkelid, Anna Bark Persson, Linnéa Anglemark (m.)

Buffy 15 år

Tv-serien Buffy fyller femton år. Hur är den fortfarande relevant och varför ser folk fortfarande på den medan så många andra tv-serier har glömts bort? Hur står den sig mot dagens fantastikserier?
Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Karin Waller, Tommy Persson (m.)

Science fiction and the future (English)

Science fiction, we like to tell us, used to look to the future and speculate about what it held in store. Nowadays much of the focus seems to be on alternate pasts, fantasy worlds or ”retro” futures. Are we no longer interested in showing the way to what could be? Have we run out of ideas or do we no loger believe in the future?
Vesa Sisättö, Niels Dalgaard, Jerry Määttä, Gavin Grant, Lise Andreasen (m.)

Hjältinnor i science fiction och fantasy

På bokomslag till science fiction och fantasy hittar man ofta lättklädda, kurviga damer – men motsvarar det innehållet? Hur ter sig egentligen kvinnogestalterna ut i böcker och filmer? Är dessa kvinnor avskräckande eller förebildliga? Och hur? Föreläsning av Britt-Inger Johansson.

Introduktion till steampunk

Författaren Nene Ormes föreläser om steampunk.

 

Och mycket, mycket mer…

Gå till Konstrast 2012 hemsida för mer information och komplett program.