Gravity Maze (minirecension)

Gravity Maze var ett av de första spel jag testade till min iPhone. Det var också ett av de första som jag verkligen gillade. Det finns annars ganska mycket skräp i App-Store bland guldkornen. Men jag tycker nog att Gravity Maze, i all sin enkelhet är just ett sånt där guldkorn som man annars lätt förbiser.

Utmaningen är att med hjälp av telefonens gyro (som känner av i vilken riktning du håller den) styra små runda svarta “pluppar” från start till mål i en labyrint. Banorna kan vara riktigt utmanande och svårighetsgraden ökas hela tiden, inte bara med svårare bandesign utan också med att du snart får flera olika sorters pluppar som måste ta sig till olika mål.

Spelet fungerar också till iPad, men ärligt talat rekommenderar jag det till iPhone, eftersom man ibland behöver snabba reflexer, och det är lättare att snabbt ändra vinkeln på en telefon än på en stor platta.

Spelet är riktigt trevligt om man tar det för vad det är. Det är perfekt för att fördriva fem minuter när man ändå är på toaletten.

Det är charmigt, med snygg grafik, skön design och oväntat nog en riktigt mysig ljudbild. Så.. what is not to like!