Typ världens bästa Star Wars fanfilm! Och den är italiensk!

Jag slösurfade lite på youtube igår. Det är sådant jag nästan aldrig hinner göra annars min just igår var jag gräsänkling. Av en slump hittade jag Dark Resurrection vol 0, typ världen bästa Star Wars fanfilm någonsin. Och den är italiensk!

Älskar hur de har tagit de mörkare aspekterna av Star Wars och låtit det genomsyra alltihop. Glöm episode 1-3 och deras plastglada färger och gulliga aliens. Här är det mörker och brutalitet som härskar, kryddat med en gnutta estetik från Aliens. Älskar scenografin, specialeffekterna och det faktum att de pratar italienska. Visst finns det lite spagettivästern över det hela. Men skådespelarna är faktiskt helt okey. Manus är kanske inte det mest slipade men strunt samma! Det är en fan-film som ärligt talat är bra mycket bättre än det George Lucas lyckats göra med ep1-3.

 

Det finns en fortsättning också, vol 1. Den gjordes egentligen innan vol 0, och det märks då den inte är lika slipad. Sämre specialeffekter, sämre skådespeleri, men den har ändå något av den här mörka känslan som nästan påminner om Dune. Som en fan-film är den fortfarande bra. Ska bli spännande att se om de släpper vol 2 någon gång.