Nu finns 4 nya SF-noveller att låna gratis på biblioteket.

Jag älskar bibliotek. Jag minns fortfarande hur vi på lågstadiet varje torsdag brukade gå till skolbiblioteket för att låna böcker. Det var där jag fann Svarta hingsten av Walter Farley, min första stora läsupplevelse. Några år senare var jag stamgäst på Jönköpings stadsbibliotek och plöjde igenom allt jag kunde hitta av Jules Verne och Isaac Asimov.

Nu för tiden har biblioteken inte bara pappersböcker utan även ett stort utbud av e-böcker. Igår släppte jag fyra science fiction noveller som e-böcker: Där staden dragit fram, Hon som dömer, Pancasila och Lucifers säd. Men jag vill att novellerna ska finnas tillgängliga, inte bara till försäljning, utan även på biblioteket så att vem som helst kan läsa dem. Roligt nog var biblioteken snabba med att plocka in dem och de tillgängliga att låna redan idag. Helt gratis!

Novellerna finns tillgängliga i bl.a. Stockholms stadsbibliotek, Uppsala stadsbibliotek, Jönköpings stadsbibliotek och Sörmlands länssbibliotek. Det är de bibliotek jag kollat. Novellerna finns säkert tillgängliga på ytterligare flera hundra bibliotek. Det enda du behöver för att låna är en dator/telefon/läsplatta och ett lånekort.