Munins skärvor får fin recension från BTJ

Det finns en recension som betyder mer än alla andra. Det är recensionen från Bibliotekstjänst (BTJ.) Varannan vecka skickar de ut ett häfte till Sveriges alla bibliotek med recensioner på nya böcker. Eftersom BTJ är ensamma med den sortens service gentemot biblioteken är en bra recension i häftet mycket värdefull. Det kan vara skillnaden mellan en handfull sålda böcker eller flera hundra.

Därför var det extra roligt att få läsa BTJs recension av Munins skärvor. Den var översvallande positiv. Enligt reglerna får man inte redovisa hela recensionen. Vilket inte är så konstigt. Just recensionerna är ju BTJs USP (Unique Selling Point.) Så här kommer den nedkapade versionen:

“Novellerna utgör en provkarta över fantastikens undergenrer: klassisk science fiction … dystopi med Hungerspelen-touch, samt Lovecraft-inspirerat köttigt mörker och ren skräck i realistisk miljö. Oskar Källner behärskar hela spektret och skriver med egen röst, berättar i vissa fall originellt, ibland snarare som epigon, men alltid fängslande. Det språkliga uttrycket varieras effektfullt efter berättelsernas stil … Munins skärvor är inte bara mycket läsvärd i sig utan också användbar i litteraturundervisningen, som genreexempel och som skrivinspiration.”

– Agneta Edwards på Bibliotekstjänst