Idag släpps min första bilderbok: Den stora jordgubbsjakten!

För flera år sedan skrev jag en liten novell om några nissar som tävlade om att hämta hem vårens första jordgubbe. Jag gillade verkligen historien och tänkte redan då att någon dag vore det roligt att göra en barnbilderbok av den. Men det var först tidigt i våras som jag gjorde slag i saken och började söka efter illustratörer. Efter ett långt letande fastnade jag för Marta Leonhardt och hennes fantastiska bilder. Många månader senare, fyllda med skisser, målande, fixande och trixande, så är äntligen Den stora jordgubbsjakten här. Och den är så vacker. Jag kunde inte var gladare.

Sommaren har kommit till storskogen. Fåglarna kvittrar i träden och dansmössen har uppvisning under den gamla eken. Då är det dags för den stora jordgubbsjakten! 

Nissarna utser tre hjältar. Den första är Torgeir, den bästa kaninryttaren i hela skogen. Den andra är Alfina, hon som kan flyga i kapp med vindarna. Den tredje är Jari, fast alla skrattar åt honom då han kommer ridande på en sköldpadda.

Samtidigt viskas det att Jari är något av en trollkarl. Kanske har han ett trick eller två att ta till. 

Boken finns att köpa signerad direkt från förlaget, men är också tillgänglig som pappersbok, ebok och ljudbok via bl.a. adlibris, bokus, bokonStorytel och biblioteken.

Jordgubbsjakten banner_x1000