Om mig

Oskar Källner uppslukades av den fantastiska litteraturen redan som 9-åring då han närmast maniskt läste Jules Verne. Därefter slukades allt som gick att komma över av Isaac Asimov, Robert A. Heinlein,  Arthur C. Clarke och C.J. Cherryh. Oskar är lika fascinerad av folksagor och myter som av astrofysik. I sitt författande blandar han ofta spekulativa idéer med snabb aktion och existentiella frågor.

Han är nog mest känd för Imperiets arvingar, ett episkt rymdäventyr, som han skapar tillsammans med den extremt talangfulle illustratören Karl Johnsson. Serien i sju delar ges ut på Rabén och Sjögren och har sålts till ett flertal länder, däribland Tyskland och USA.

Han har även skrivit historisk fantasy med Drakhornet och Skogens hjärta. Böckerna är satta i det tidiga 1800-talets Sverige där det fortfarande finns älvor i mörkret och troll i underjorden. Han har även skrivit Stormvinge, antagligen världens första science fiction-hästbok med flygande hästar på en fjärran planet .

För övrigt har Oskar vunnit ett flertal tävlingar med sina SF-noveller och medverkat i ett stort antal antologier. Hans noveller har även publicerats på flera språk, i det kanadensiska SF-magasinet Solaris samt de amerikanska magasinen Future SF och Clarkesworld. Hans noveller finns fristående att lyssna på via valfri streamingtjänst, men de finns också fint paketerade i ett antal novellsamlingar: Munins skärvor, Alfa och omega och Disekvilibrium.

När Oskar inte skriver så arbetar han som systemutvecklare eller umgås med familjen. Han gillar även att spela tv-spel och se på sf-filmer och japansk anime.