Vägen till stjärnorna

Tjugo år sedan atombomberna föll. Tjugo år sedan människorna sprängde sin egen värld åt helvete. En spillra av mänskligheten lever i tunnlarna under Stockholm, ständigt ansatta av mutanter från ytan och konflikter med varandra.

Anna är kurir och van vid att beväpnad ta sig mellan stationerna i systemet. Hon lever tillsammans med Björn som är champinjonbonde på Hornstull. Men när de av misstag råkar döda det lokala kommunalrådets favoritson tvingas de lämna sitt hem. Jagade av det mäktiga provisoriets soldater flyr de genom systemet på jakt efter en enda sak: Överlevnad.

Denna novell skrevs till en Metro 2033-tävling som arrangerades hösten 2011. Tävlingen gick ut på att beskriva livet i ett postapokalyptiskt Sverige. Resultatet blev en säregen, stämningsfull och bitvis brutal historia om två människor som hamnat i en hopplös situation i en tröstlös framtid.

Novellen finns som e-bok och ljudbok hos alla internethandlare och streamingtjänster, men går även att låna gratis från biblioteken.

 

Sagt om Vägen till stjärnorna

“… en både mysig och läskig läsupplevelse. Man dras snabbt med i händelseförloppet som är ganska fartfyllt och oförutsägbart. … allt eftersom man läser blir personerna mer och mer intressanta. Det här gav absolut mersmak …”
– Mirjam Lindberg på Megazine.se

“Browsade igår iTunes Store efter något bra att läsa och vad hittar man då? Jo, den här grymma boken(novellen) som jag aldrig hört talas om innan. Läste utdraget. Köpte boken. Läste. Bäst.”
– Lovisa på IReadNSee

“Vägen till stjärnorna är handlingsdriven urban fantasy med fokus på äventyr och förvecklingar. En njutbar anrättning kryddad med dystopi. … Om du är sugen på strapatser i Stockholms tunnelbana i en tid då det mesta gått snett, har du så att säga hamnat rätt.”
– Jonny på Swedish Zombie

“Detta var kanonkul! Jag vill verkligen läsa mer om det postapokalyptiska Sverige så som det hanteras av Oskar. Jag garvar högt åt en del av fraktionerna och hur de uppstod (nej nej, inga hintar, du får läsa själv) … Skriv skriv skriv, Oskar. Jag vill läsa mer om överlevarna!”
– Siv på (inte så) Anonyma Biblioholister

“Världen beskrivs på ett trovärdigt sätt och de politiska fraktionerna är en av de stora behållningarna i novellen … En bra historia som det är väl värt tiden att läsa…”
– Eva på Spektakulärt

“En jävligt spännande novell … Är en frisk fläkt angående hur könsrollerna beskrivs i en postapokalyptisk värld”
– Andreas på Farfarsparadoxen