Mannerskiölds herrgård

Novellen är släppt som e-novell och ljudbok och finns hos alla internethandlare och streamingtjänster, men går även att låna gratis från biblioteken..

 

Sagt om Mannerskiölds herrgård

“En väldigt underhållande novell som är väldigt svår att lägga ifrån sig när man väl börjat. Griper tag direkt… Hade gärna sett den här som roman… Källner går från klarhet till klarhet…”
– John Andersson på Megazine

“Oskar har skrivit en gastkramande novell … Det är en välskriven och fängslande berättelse.”
– Bokskorpionen på Endast Eböcker

“Mannerskiölds herrgård är en lyckad skräcknovell i Lovecrafts anda. Det som börjar som en spökhistoria med klassiska inslag förvrids snart till något mycket märkligt, mycket främmande … en hisnande resa, som sticker iväg så långt från kända stigar, att jag kommer på mig själv med att undra hur författaren ska lyckas knyta ihop historien.”
– Andreas Creutz på Literature Connoisseur

“… språket är som vanligt en njutning att läsa och jag ryste av obehag … Den där suddigheten mellan verkligheten och icke-verkligheten är riktigt snyggt gjord, den där andra sidan är djupt störande och riktigt otäck faktiskt.”
– Helen Bruhno på Midnattstankar

“En twist-späckad novell med ett högst oväntat slut. Medvetet valde jag att läsa den när det var ljust för jag hade inte velat somna med bilder av tentakler som slingrar sig upp under sängen … Om jag nu hade somnat överhuvudtaget.”
– Carola Strömstedt på Skrivandets magi och vedermödor

“It’s full speed from start to finish with interdimensional, skin-wearing bad guys and zombiefied humans. Bullets fly everywhere, brains splatter … Källner delivers a coherent and entertaining variation, mostly thanks to the many twists that keeps the reader on his toes, guessing.”
– Christian Gripenvik på Bokbocken

“Han håller alltid hög klass och trollbinder mig som läsare från den första meningen. Det är rafflande och händelserikt rakt igenom, alltid. Mannerskiölds herrgård må vara en tämligen enkel historia men en vansinnigt underhållande sådan. Jag läste den med ett leende på läpparna och uppskattade alla referenser och skräckpastischer…”
– Andreas Ljungström på Farbror Atlas

“Något som jag förundrades och förvånades över är språket. Det är en av de få böcker som jag läst där man faktiskt använder det svenska språket … Jag tycker att Källner använder ett språk som jag inte skulle kunna hitta i engelskan och det är roligt att någon kan skriva bra på svenska.”
– Lovisa på IReadNSee

“Jag är lite överraskad över att man kan få in så mycket i en kort novell, inklusive minst två oväntade vändningar. Spännande är det och om man skräms av läskiga monster så är det lite otäckt också. Inget är vad det ser ut att vara. Ett tag undrar jag lite hur i hela friden det ska sluta och jag tycker slutet funkar riktigt bra. Speciellt slutklämmen.”
– Monika på Bokföring enligt Monika