Lucifers säd

Gry väcks abrupt ur sin kryosömn. Det omöjliga har skett och hennes kryobädd har gått sönder. Hon räddas av Filip, en vanlig servicetekniker som tar hand om henne tills hon återfått krafterna. Det står klart att hon har väckts alldeles för tidigt. Det är årtionden kvar innan Luficer, på sin färd genom rymdens mörker, kommer att nå sin destination. En ny värld, ett nytt hem för mänskligheten. Men var är resten av besättningen? Vad är det för dunkla hemligheter, ur det förflutna, som ständigt plågar Filip? Och varför kan hon inte motstå hans blå ögon.

Byssan lull ingår i den erotiska/romantiska science fiction antologin “Kärlek i maskinernas tid” från Affront förlag.

Den har även släppts som e-novell och ljudbok och finns hos alla internethandlare och streamingtjänster men går även att låna gratis från biblioteken.

 

Sagt om Lucifers säd

”Ofta är det någon skön twist eller smart slutkläm som gör att man drar till med ett snett leende för sig själv. Som i briljanta ”Lucifers säd” av Oskar Källner där en snäll tekniker på ett gigantiskt rymdskepp tar hand om en kvinna vars kryokammare slutat att fungera …”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden

”Alltså, Oskar, du och jag måste vara på samma våglängd på nåt sätt, för du lyckas alltid med det där lilla extra som i min värld får en novell att gå från ”bra” till ”wow”. Lucifers säd, som avslutar hela samlingen, är inget undantag. Jag tänker inte säga nåt mer om den (läs själva får ni se!), men jag tycker att den har allt som man kan begära av en berättelse om kärlek, sex och rymdskepp.”
– Officern på Fantastisk Fiktion

”Och sist men inte minst Oskar Källners Lucifers säd. En längre novell som utspelar sig på ett rymdskepp på väg mot en destination så långt bort att alla människor ligger nedfrysta i kryobäddar – utom två. Kanske lätt att räkna ut vad som händer då … en tvist i slutet som höjer berättelserna ytterligare ett snäpp…”
– Carola Strömstedt på Skrivandets magi och vedermödor

”Gry och Filip är som Adam och Eva i en värld som rusar fram med accelererande hastighet mot sitt mål, planeten Selena. “Lucifers säd” är den här novellkollektionens “feel good” story i varje fall fram till det avslöjande slutet. Släkt med klassisk sf fast med modern sexsyn.”
– Bertil Falk på Tidningen Kulturen