Gamma

I en oändligt avlägsen framtid där stjärnorna har slocknat klamrar sig ändå livet kvar. Gamma är en av grundarna av Kollektivet, en svärm av syntetiska livsformer som lever i omloppsbana runt ett svart hål. Det är en sista högkultur, en flammande fyrbåk i universums yttersta dagar. Men Gamma själv är trött på politiken och intrigerna och har dragit sig tillbaka, endast uppvaktad av sin vän Kthelk’tha. Så faller Kollektivet samman och Gamma och Kthelk’tha tvingas lämna svärmen och färdas ut i det stora mörkret. Bortom avgrunder av rymd och tid väntar en upptäckt och kanske ett nytt hopp.

Gamma ingår i antologin Efter slutet från Catahya.

Finns även som e-bok och ljudbok hos alla internethandlare och streamingtjänster, samt går att låna gratis från biblioteken.

Sagt om Gamma

”avrundar det hela komplicerat, vackert poetiskt och effektivt i ett sammanlänkat universum … Vid det absoluta slutet väntar en ny början… “livets längtan efter sig själv”, om man tillåts citera Khalil Gibran i sammanhanget.”
– Åsa på Bokhyllan

”Gamma innehåller häftiga och stora tankar om rymden och olika sorters medvetande. Mind-blowing var ordet, och som vanligt innehållandes en intressant bakgrund och oviss handling.”
– Bengt på Barrikaden

”Gamma lever kvar efter läsningen och väcker tankar och fantasin.”
– Ida Lindskog på aspekt.nu

”Märkligt nog är min stora favorit ändå Gamma. Märkligt eftersom den handlar om saker jag inte har någon kunskap om. Ändå är det denna som berör mig mest.”
– Katja på Bokhuset

”Min favorit är solklart Gamma. Den är så otroligt vacker, sorglig och hoppfull … begriper inte ett dugg av alla de underliga rymdord som dyker upp, men de kittlar fantasin.”
– Monica på Bokföring enligt Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *