Den stora jordgubbsjakten

Sommaren har kommit till storskogen. Fåglarna kvittrar i träden och dansmössen har uppvisning under den gamla eken. Då är det dags för den stora jordgubbsjakten!

Nissarna utser tre hjältar. Den första är Torgeir, den bästa kaninryttaren i hela skogen. Den andra är Alfina, hon som kan flyga i kapp med vindarna. Den tredje är Jari, fast alla skrattar åt honom då han kommer ridande på en sköldpadda.

Samtidigt viskas det att Jari är något av en trollkarl. Kanske har han ett trick eller två att ta till.

Den stora jordgubbsjakten är en underbar bilderbok för barn i åldrarna 3-6 år. Sagan är skriven av Oskar Källner och de magiska, handmålade illustrationerna är skapade av Marta Leonhardt. Boken släpptes den 28:e nov 2017, som pappersbok, e-bok och ljudbok.

 

Sagt om Den stora jordgubbsjakten

”Den var jättebra! … Bilderna var fina! Jag vill läsa den igen. Kan jag ta med boken till skolan pappa? Vi får det faktiskt. Det har fröknarna sagt. De läser för oss då. Den här boken vill jag ta med!”
– Vincent 6 år på Tentakelmonster.

”Det här är en av den finaste böckerna jag läste förra året. Bilderna i den är helt fantastiska! … Jag rekommenderar den här till alla som har barn! Eller till de som kanske vill ha barn! Eller till de som bara vill ha en fin bok!”
– Elina på Elinas bokliv.

”Själva berättelsen är väldigt gullig … men det som gör boken helt förtrollande är illustrationerna. Marta Leonhardt har skapat sagolikt vackra illustrationer som med sina färger och detaljrikedom kommer fängsla både barn och vuxen. .. det gläder mig att Fafner Förlag tar även små barn på allvar och ger ut en riktigt vacker kvalitetsbok sprängfylld av kreativitet och fantasi … Årets vackraste barnbok. Faktiskt en av de allra finaste.”
– Katja Gilljam på Bokhuset.

”Vem blir inte sugen att läsa denna bilderbok enbart av att titta på framsidan? Den stora jordgubbsjakten. Det är en klassisk saga med en sensmoral … Marta Leonhardt har illustrerat och Oskar Källners val av illustratör är fulländad. Mer sagolika bilder är svårfunna. Bilderboken är lämplig för förskolebarn för en mysig lässtund.”
– Boktajm.

”Källner har hittat en perfekt samarbetspartner i illustratören Marta Leonhardt, som ger berättelsen en fin inramning med stämningsfulla bilder … Tematiskt har berättelsen här en del likheter med klassiska historier som ”Haren och sköldpaddan”, där det visar sig att list kan vara viktigare än faktiskt snabbhet … en fin och underhållande saga.”
– Daniel Letho på Spelgalningar.

”Eftersom vi läser så många vardagsrealistiska barnböcker hemma så var det en härlig omväxling att få kliva in i en värld av nissar, älvor och magiska skogar. Sonen tyckte sagan var superspännande och ville att jag skulle läsa om direkt och det är ett mycket gott betyg!”
– Barnbokstipset.

“Jag tycker boken är väldigt bra! Den är mysig och väldigt bra skriven. Jag älskar bilderna i boken och den är bara superbra!”
– Emma på Systrarna böcker.

“En lika välskriven som vältecknad berättelse med sagokänsla som blixtsnabbt kan associeras tillbaka till både Grimm och Aisopos. Berättelsen utmanar enkelspåriga föreställningar, bjuder på tänkvärdheter och är ett fint insteg för samtal … Jag har läst boken högt för Hilda (9), My (6) och Rasmus (3). Boken fick tre tummar upp av tre möjliga och skulle genast läsas om. Tre gånger.”
– Claes på Metaphor.