Vid världens ände

Vinnare i Duo Ditos SF-novelltävling framtidsnovellen!

Antologin Framtidsnovellen är den tredje och avslutande delen i Duo Ditos tidsnovellserie och resultatet av en novelltävling med samma namn. Uppdraget var att gestalta hur Sverige skulle kunna se ut år 2050. På vilket sätt kan samhällslivet, kulturen, litteraturen, musiken, konsten eller någon annan företeelse komma att förändras?

Roligt nog vann Vid världens ände. Novellen handlar om en konstnär som tillsammans med sin android arbetar på att skapa sitt slutgiltiga mästerverk strax innan undergången kommer över dem.

Alla novellerna i antologin följs av en teoretisk bakgrund med ett filosofiskt perspektiv samt en novellanalys av redaktören Anders Textorius.

Antologin släpptes den 30:e dec 2014.

Novellen har även släppts som e-novell och ljudbok och finns hos alla internethandlare och streamingtjänster samt går att låna gratis från biblioteken.

Sagt om Vid världens ände

“Vid världens ände är en mästerligt komponerad novell med dess dialektiska palett av ljus och mörker, mänskligt skapande och teknologisk förgörelse… utsökta gestaltningen av mikrokosmos, genom livets början och makrokosmos, till världens slut.”
– Anders Textorius

”Från sommarlugn skärgårdsidyll kompliceras bilden successivt. Nanobots är det som skrämmer hotfullt vid horisonten. Stanna och gå under i ett skapande ögonblick, utan en tanke på efterlevande, eller fly och försöka kämpa för att överleva? … sådana tankebanor kan naturligtvis ge oss kalla kårar. Science fiction idag, verklighet i morgon? På gott och ont.”
– Åsa på Bokhyllan