Jormungand

Lina har äntligen fått fast jobb men det blir inte som hon tänkt sig. Hennes arbetsrum är en klaustrofobisk skrubb i en kulvert under Flemingsberg, hennes chef en kvinna med ett blodtörstigt leende och röda naglar. Något rör sig i mörkret, en oljig närvaro, en tryckande ondska.

Men varför motarbetas hon av chefen? Vad hände egentligen hennes försvunna föregångare? Och vilka hemligheter döljer sig bakom kodordet Jormungand, världsätaren?

Jormungand är en Lovecraftinspirerad skräcknovell i samma värld som Mannerskiölds herrgård.

Novellen ingår i fantastikantologin Bortom portalen och släpptes den 29:e feb 2016.

Finns som e-bok och ljudbok hos alla internethandlare och streamingtjänster, men går även att låna gratis från biblioteken.

Sagt om Jormungand

“När man läser Oskar Källners noveller så vet man aldrig i förväg vad som kommer hända eller vart man kommer ta vägen. Det är bara att luta sig tillbaka och följa med på färden! Samt njuta av hans fantastiska språk och hans hantverksskicklighet. Jormungand är en galen novell men på ett väldigt fantastiskt bra sätt! Underbart!”
– Helena B på Midnattsord

“Oskar Källners HP Lovecraft-osande äventyr ”Jormungand” är omöjlig att släppa ifrån sig då han växlar upp från sterila korridorer till underbara tentakel- och kaktusmonster”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden

“Källner har aldrig gjort mig besviken tidigare och det gör han inte nu heller. Jormungand är oerhört underhållande och satiren är hejdlöst rolig … när vi får veta vad som egentligen sker i den sterila kontorsmiljön skrattar jag högt … Källners fantastiska förklaring till detta är härligt förlösande.”
– Katja Gilljam på Bokhuset

“Skall jag nämna några favoriter så får det bli … samt Oskar Källners – Jormungand … antologin håller hög standard rakt igenom.”
– Daniel Gunnarsson på Litteraturmagazinet

“… inspirerats av skräcklegendaren H P Lovecraft … Roligast är kanske mardrömskontoret i Jormungand där alla datorer har Netscape som webbläsare … Det är ambitiöst, spännande och fängslande; underhållande för stunden och samtidigt tankeväckande.”
– Abigail Sykes på Landets Fria Tidning

“Källner hör till mina favoritförfattare och hans novell, Jormungand, som finns med här har alla ingredienser som behövs för bra skräck … humorn med vilken den här underliga, byråkratiska myndigheten beskrivs är obetalbar. Kanske är detta förklaringen till alla myndigheters ineffektivitet?.”
– Monika på Bokföring enligt Monika

“… lika delar Lovecraft och Kafka, den kombinationen är ju jätterolig.”
– OARYA på OARYA

“Boken avslutas med Jormungand av Oskar Källner … Jag tycker att den är avsevärt bättre än antologins andra texter, både språkligt och berättartekniskt. Att den dessutom bjuder på lite Chtulhu-mytologi är en extra bonus. Både rolig och ryslig, den hade platsat i ett internationellt sammanhang…”
– Joel Bergling på Dagens bok