Dragon Age Redeption, nu är det här!

Jag ska erkänna att jag inte spelat Dragon Age ännu. Jag har testat på tvåan, men bara några timmar. Dock står ettan här hemma i hyllan och jag väntar bara på att jag ska hinna spela det. Men under tiden så kan man nu avnjuta Felicia Days nya webserie: Dragon Age Redeption.

Jag upptäckte Felicia Days briljans när jag såg webserien “The Guild.” Den handlar om en dysfunktionell World of Warcraft guild och hur illa det kan gå när personerna bakom karaktärerna börjar träffa varandra IRL. Fruktansvärt rolig. Har du det minsta intresse för MMORPGs så bara måste du se den. Sedan har hon också gjort Dr. Horrible med Josh Whedon, och lite andra intressanta projekt.

Men nu är det alltså dags för Dragon Age. Med början för två veckor sedan har de släppt de första tre episoderna av sex. Så förhoppningsvis är även de resterande tre episoderna släppta snart.

3 comments
 1. Riktigt bra filmer och det känns påkostat. Felicia Day är ju underbar och jag älskade hennes karaktär Tallis i den senaste Dlc:n. Stark men också rolig, Str+ Ch+ kan man säga.. Det ska bli kul att se fortsättningen. Rent generellt tror jag (eller hoppas jag) att vi kommer att se en utveckling där filmer görs på spel och inte tvärtom som ju kan bli hur dåligt som helst.

  Sen tycker jag också spelutvecklarna ska snegla mer på böcker, men mindre på film när de ska göra spel. Varför inte ett spel på Oskar Källners “Draktornet”!?

 2. Hehe… Jag har faktiskt haft en hel del läsare som sagt till mig de tycker Drakhornet är en väldigt visuell bok och att den borde bli en grym film.

  Självklart vore det fantastiskt kul om någon verkligen ville filmatisera bokserien. Men det känns just nu som en i högsta grad orealistisk dröm. Bara tanken på vilken specialleffektsbudget de skulle behöva …

  Att göra spel av Drakhornet är en intressant tanke. Jag har faktiskt grubblat lite över det tidigare (gamernörd som jag är.) Jag tror att om man försökte göra ett spel som följer böckernas story så skulle det bli ganska dåligt. Som några av de där riktigt usla Harry Potter-spelen.

  Men det är en stor värld, och den blir allt större ju längre man kommer i serien. Skogens hjärta som släpps om en månad kommer att expandera den värld som presenterades i Drakhornet, och samma sak kommer att ske för varje del av de kommande böckerna i serien.

  I Drakhornets värld finns plats för tusentals historier. Om man skapade ett spel med sin egen grundstory så skulle det kunna fungera hur bra som helst.

 3. Jag håller på med Dragon Age just nu, köpte det när det var rätt nytt men tyckte att det var så förbenat svårt så jag lade ner då. Nu kör jag igen och med en magiker istället för en krigare, såååå mycket lättare 🙂

  Ska kolla in serien så fort jag hittar en lucka.

Comments are closed.