Jag medverkar i SF-antologin Maskinblod

Idag släpps den nya, svenska science fiction antologin Maskinblod. Jag medverkar med novellen “Där staden dragit fram.” som dessutom har fått den stora äran att vara inledningsnovell för hela antologin. Det känns så klart väldigt roligt.

Så här står det om boken på Affront förlags hemsida:

Följ med när några av Sveriges främsta fantastikförfattare serverar nattsvarta framtidsvisioner, existentiell action, satir, skräck och humor i Maskinblod – en ny antologi med svensk science fiction.

Maskinblod innehåller 17 noveller. De flesta är nya – några är exklusiva och specialskrivna för Maskinblod, andra är prisvinnande verk som kunnat läsas online; några är skrivna av redan etablerade och populära författare, andra är skrivna av lovande nya talanger. Boken innehåller även ett par historier från tiden kring förra sekelskiftet för att visa på den fina historia som svensk science fiction och fantastik har.

Vad gäller “Där staden dragit fram” så utspelar sig novellen i en avlägsen framtid på en annan värld:

Det första hon minns är hur hon faller, från den stora staden ner i mörkret. Hon hittas sönderslagen bland soporna på den vita vägen. Hennes räddare ger henne ett hem och ett nytt namn. Men livet på ytan är hårdare än hon någonsin kunde ana.

Novellen har inslag av avancerad nanoteknologi, artificiella intelligenser och främmande, ödelagda världar. Men mer än teknologi handlar det om de människor som bebor denna karga värld och deras kamp, frustration och längtan.

Boken finns att beställa från de flesta nätbokhandlare som t.ex. adlibris och bokus eller direkt från affront.se. Den finns också på SF-bokhandeln. Har din lokala bokhandlare inte boken går det bra att be dem beställa hem den.

 

 

2 comments
  1. Sådär. Beställd! 🙂

  2. Gott! 🙂

Comments are closed.