Leo’s Fortune – en varm känsla i bröstet

Mellandagarna är sköna på så sätt att julen är avklarad, men det finns fortfarande tid kvar att vila innan vardagen sätter igång igen. Som brukligt är det också mellandagsrea på App Store så vad passar bättre än att sätta tänderna i lite spel som jag varit sugen på ett tag. Ett av de spel som plötsligt slumpas iväg för en tio-krona är det underbara Leo’s Fortune. Roligt nog är det tydligen svenskutvecklat, något jag insåg först på slutet då det dök upp massor av svenska namn, bland annat har fantastikförfattaren Andreas Roman stått för manus.

Det är ett fantastiskt hantverk som gått in i att skapa Leo’s Fortune. Man får följa den lilla östeuropeiska hårbollen Leo på jakt efter hans stulna guld. Det blir en resa genom mörka gruvor, ruinstäder och pirathamnar. Storyn är lite lagom trippig med grymma röstskådespelare som ger liv åt de små hårbollarna. Spelet är ganska lätt och man tar sig igenom det ganska snabbt, men det gör samtidigt inget då det är en så mysig erfarenhet och man lämnar spelet med en varm känsla i bröstet.

Det känns att det är ett kvalitetsspel, och då jag spelar det hela 18 månader efter att det släpptes så är också eventuella buggar sedan länge fixade. Grafiken är en fröjd för ögat, bandesignen är rolig och intressant och spännande nog är kontrollen väldigt tajt, vilket är lite oväntat för ett touch-skärmspel.

Leo’s Fortune rekommenderas å det högsta. För en tia, så här i juletid, så är det rena rama stölden. Köp en kopia och mys.