Här kommer Imperiets arvingar!

Snart är det dags! Den 27:e mars släpps Imperiets arvingar på Rabén och Sjögren!

Ja, nu är det inte långt kvar. Det känns märkligt, knappt så man kan tro det. Jag och Kalle Johnsson har arbetat på det här projektet under en längre tid och det ska bli så oerhört roligt att äntligen få se böckerna landa i bokhandlarna, på Ica Maxi och överallt. Imperiets arvingar är ett rymdäventyr med spänning, action och sköna karaktärer. Serien utspelar sig i en vintergata som myllrar av intelligent liv, full med färgsprakande underverk och dunkla mysterier. Målgruppen är 9-12, men jag har tron att den kommer att fungera även upp i åldrarna.

Det här boksläppet kommer bli helgrymt, och Rabén och Sjögren, samt våra agenter på Grand Agency, har verkligen satsat hårt på att göra de här böckerna så bra de bara kan bli, och få ut dem till så många läsare som det bara är möjligt. Det är otroligt peppande att få vara del av allting som händer runt projektet.

Här är baksidestexterna för böckerna.

Del 1 – Bortförda
Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. En kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. Alice och Elias beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För där befinner sig även Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, på jakt efter en förlorad besättningsman. Det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende …

Del 2 – Järnrosen
Alice och Elias färdas genom galaxen tillsammans med besättningen på rymdfarkosten Stillheten. De söker efter det kraoskepp där deras mamma hålls fången. På rymdstationen Järnrosen lyckas de hitta fiendeskeppet. Problemet är bara att det vaktas av hundratals kraokrigare. Elias och Alice tänker ändå göra allt för att rädda mamma. En räddningsaktion planeras och de är i full färd med att sätta den till verket, när allting plötsligt tar en oväntad vändning …