Blood: The Last Vampire (2000)

Blood: The Last Vampire
Movie (2000) 48min


Det är sent 60-tal i ett av USA ockuperat Japan. På en amerikansk flygbas börjar det ske några mystiska mord. Men det är inga vanliga mördare som härjar utan några demonliknande odjur som har förmågan att skifta form och förklä sig som människor. Det finns dock en organisation som arbetar med att förinta dessa bestar, och in skickar de sin bästa jägare, den mystiska Saya. Hon har exceptionell styrka och smidighet då hon varit vampyr i över 100 år, antagligen är hon den sista av sin sort. Av någon orsak har hon beslutat sig för att beskydda människorna, istället för att jaga dem.

Det här är en ganska våldsam och otäck liten film. Men den är väldigt vackert berättad. Karaktärerna känns väl designade med stort djup inuti, dessutom är allt väldigt väl tecknat, ibland snudd på fulländat vackert. Även om storyn inte är specielt revolutionär, den påminner om hundratals andra skräckfilmer, så är den väl utförd och Saya är en utmärkt huvudperson.

Ingenting för barn, men en annars mycket väl utförd skräckfilm.

Mitt Betyg: 7/10