Voices of a distant star (2002)

Voices of a distant star (Hoshi no Koe)
Shortmovie (2002) 30min


Det här är konst.

Året är 2046 och efter att ha upptäckt ruinerna av en uråldrig civilization på Mars har mänskligheten gjort väldiga teknologiska framsteg. Man kan nu bygga enorma rymdkryssare och planerar en expedition ut i rymden för att söka efter de försvunna rymdvarelerna. Nagamine Mikako och Terao Noboru är båda junior high school studenter. Men Mikako väljs ut att följa med på expeditionen som stridspilot medan Noboru stannar kvar på jorden. Ju längre ut rymdflottan kommer ju längre tid tar det för deras email att nå varandra, tillslut tar det flera år. Detta är en historia om ett extremt distansförhållande, fylld med nerv och outsagd kärlek.

När jag såg den här filmen första gången var det en helhetsupplevelse. Efteråt var jag helt tagen. Jag vågade knappt andas. Filmen var så otroligt vacker. Dagar senare kunde plötsligt bilder från filmen dyka upp i huvudet på mig, och jag började förstå vilket oerhört genomslag den haft hos mig. Om du någonsin får en chans, se den!!!

Mitt Betyg: 10/10

Ps. En liten varning dock. Trots att den är så kort så har filmen en ganska avancerad narrativ struktur. Och den är väldigt japansk. Har du aldrig sett anime förut tror jag att du bör se något annat först. Risken är annars att du inte förstår något alls, och det vore trist… Ds.