Klarade spel 2007

Egentligen spelade jag många fler spel under 2007, men det var dessa som höll hela vägen genom. Något annat som skedde var att jag bytte plattform från PC till Playstation 2. Hösten 2006 köpte jag nämligen en begagnad PS2a på tradera och fick upp ögonen för alla de sköna spel som funnits till den konsol i åratal.

Förutom alla roliga dans- och musikspel som Dancing Stage Max och Guitar Hero, så kom jag att älska actionduon Ratchet & Clank. Sällan har det varit så kul att att skjuta robotar och slemmiga monster med en så väldig variation av knäppa och underhållande vapen.

Jag spelade också Drakengard 2. Min första spelupplevelse signerat Square Enix. De är ju annars kända för Final Fantasy serien, som jag inte hade spelat då. Men Drakengard 2 var faktiskt otroligt bra. Det var en helt grym historia som lämnade spår i mig när allt var klart. Och hur ofta lyckas spel med det?

Annars älskade jag Startopia som är ett litet guldkorn till strategispel till PC. Allt utspelar sig på en väldig rymdstation i klassisk “donut” tappning. Man öppnar en liten handelsfilial och jobbar sedan hårt på att få fler kunder genom att ständigt bygga nya faciliteter i ett klassisk SimCity manér. Men rymdstationen var inte öde. Där fanns konkurrenter. Om man behöver mer yta att bygga på, så får man efter ett tag helt enkelt kriga till sig det. Väldigt roligt med massor av glatt pyssel och underbara små aliens.

Och så var det Guitar Hero så klart. Inte kunde man ana att det skulle vara så roligt att svänga på sig en plastgitarr och ge sig hän till gamla rockdängor. Ärligt talat kände man sig ganska töntig första gången man stod där med gitarren kring halsen. Men det glömde man så fort musiken strömmade genom högtalarna. Lysande underhållning…

Så till själva listan.

De dataspel jag klarade 2007:

Ratchet & Clank (PS2)

Ratchet & Clank 2. Locked n Loaded (PS2)

Rayman Raving Rabbids (PS2)

Startopia (PC)

Drakengard 2 (PS2)

Guitar Hero (PS2)

Guitar Hero 2 (PS2)

Guitar Hero: Rock the 80s (PS2)