Halo Legends (2010)

Halo Legends är en två timmar lång kavalkad av kortare animefilmer som alla utspelar sig i Halouniversumet. (Baserat på Halospelen till Xbox.) Totalt är det åtta småfilmer, (eller sju då två hänger ihop.) De är alla gjorda av olika regisörer och tecknare, med olika stil och känsla.

Vissa var direkt usla. Men några var faktiskt väldigt bra. Min favorit var “The Duel” som utspelade sig för hundratals år sedan på “The Elites” hemplanet. Man får följa den första Arbitorn, i hans kamp mot profeterna. Det hela ser ut att vara tecknat i vattenfärg (!) och ser helt fantastiskt ut. Själva historien är en väldigt typisk japansk “samurai-hämnd-heder&död” historia. Men den är väl utförd, har till och med en gnutta humor. “He´s a demoooon! Schlurf.”

Till sitt upplägg och de enormt skiftande stilarna påminner det mig mest om Animatrix som släpptes för några år sedan och på samma sett utvidgade Matrixuniversumet. Liksom Halo Legends var även Animatrix en blandad kompott med väldigt skiftande kvalitet.


Gillar du Halospelen och vill veta mer om universumet, så är detta något för dig. Är du bara ute efter lite skön anime så ska du kanske se något annat. Den utmärkta serien Valkyria Chronicles kanske? 🙂