författande

Författande: Nya manuset klart

Igår skrev jag de sista raderna i bokens sista scen. Nu är den klar. Eller rättare sagt, nu är den första BETA-version klart.

Det finns fortfarande mycket arbete att göra. Den har redan genomgått en språklig och scenstrukturell revidering. Nu ska jag gå igenom hela boken och göra en så kallad “line-edit.” Det innebär att man försöker kapa bort så mycket onödig text som möjligt. Att man kritiskt granskar varje grupp med meningar, för att se om man kan kapa ord, eller hela stycken.

Man gör en “line-edit” för att snabba upp språket och få en mindre pratig stil. Vissa författare menar att man ska skala bort så mycket som 10%. Jag tror inte att jag kommer att klara det. Texten har redan reviderats och slimmats flera gånger och det får inte bli så spartanskt att man förlorar meningsbärande innehåll.

Samtidigt håller jag på och kollar med framsidans illustration. Utan att säga för mycket så händer det grejer. Känns väldigt spännande. 🙂

Jag tror att boken kommer att finnas ut till försäljning någon gång under våren. Förhoppningsvis under mars månad. Men vi får se vad tiden lider och vilka möjligheter som öppnar sig.

2 comments
  1. När det gäller framsida röstar jag på stilrent och klassiskt. Lite penguin books känslan.

  2. Hehe.. Sorry. Jag tror det blir ganska flashigt. 🙂

    Svårt att hitta en fantasy idag utan ett flashigt omslag. Så det är lika bra att haka på. Omslaget är bland det absolut viktigaste. Det är faktiskt ofta det som säljer boken.

    Sedan gillar jag flashigt. Men det blir speciellt. Lovar. 🙂

Comments are closed.