GOTY – Årets knasigaste idé

Idag är det valfritt tema. Så det är upp till var och en av bloggarna att själv välja var man vill lägga fokus. Själv bestämde jag mig för att fokusera på det knasigaste jag hittat i år. I och med de nya indieproducenterna så finns det plötsligt plats för mycket mer knas. 🙂 Idag vill jag fokusera på ett spel som känns helknasigt, men som när jag testade det, fann oroväckande vanebildande. Jag talar så klart om Plants vs. Zombies.

Årets knasigaste idé: Plants vs. Zombies.

Tower-defense spel är inget nytt. Inte heller är zombies någon direkt nyhet, även om de just nu verkar vara mer populära än någonsin tidigare. Men att kombinera dessa två och dessutom använda “ekologiska” motmedel för att hålla de hemska zombierna borta, är bara helt enkelt brilliant.

Egentligen är spelet väldigt enkelt. Man har ett visst antal olika sorters plantor. Vissa suger upp solenergi, vilket är spelets valuta. Ju mer energi, ju fler nya blommor och frön han kan man köpa. Sedan har man blommor som spottar kulor, sådana som blockerar vägen, andra som fungerar som minor etc. Med dessa verktyg skall man då försöka stoppa zombiehordens framryckning genom din trädgård. De får inte nå fram till huset.

Med tiden dyker det upp allt fler varianter av både blommor och zombies. Det blir allt mer komplicerat, men ständigt lika roligt. Några banor kan vara lite frustrerande innan man kommer på rätt taktik, precis som det ska vara. Nu släpptes spelet redan 2009 till PC och MAC och har också funnits ute ett tag till iPhone etc. Men Xbox Live versionen släpptes först 8:e sept 2010. Så jag tycker det räknas. 🙂

Missa inte de andra bloggarna:

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i en helt valfri kategori: Aftonstjaerna, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

5 comments
  1. Jag köpte det till min iPhone och kan inte annat än att hålla med, det är en knasig idé. Så knasig att jag faktiskt köpte ett spel med Zombies i, vilket jag avskyr! 😉

  2. Klart att det räknas! Och visst är det en knasig idé, det kan väl ingen säga emot. Rätt så små (särskilt stora vill jag i alla fall inte påstå att de är) växter som tar sig an zombies låter redan i idé-stadiet hur knasigt som helst, och det är ju in-action precis lika knasigt, men mycket bra! ^_^

  3. Låter som om jag nu verkligen bör ladda ned demot. Har förstås vetat detta ett bra tag, det är en absurd idé de har men det verkar som utförandet är lika bra som idén är knasig.

  4. @Familjespel: Och då måste man ju säga att de har lyckats. Men egentligen är det ju inte zombierna som har huvudrollen, utan alla de små och smarta blommorna som kämpar för att förinta zombiehorden. Knasigt roligt är det i alla fall. 🙂

    @Lunandrez: Ja, det låter som en idé man får sent en natt efter allt för stora intag av tvivelaktiga preparat. Men det fungerar helt lysande.

    @NuYu: Testa! Jag fann det hela mycket roligare än vad jag egentligen väntade mig. Positivt överraskad med andra ord.

  5. Helt klart en av de mest charmiga TDs som gjorts. Jag har knäckt det både på PC och iPhone 🙂

Comments are closed.