GOTY – Årets spel: 2:a plats

Motivering:

Med en helt ny känsla för apokalypsen och underbara karaktärer, levererade detta mästerverk en härlig resa genom så väl, en sprudlande och farlig värld, som genom två människors upptäckt av varandra och deras knoppande relation.

Årets spel: 2:a plats går till: ENSLAVED – ODYSSEY TO THE WEST

Det finns inte så mycket mer att säga. Enslaved är ett fantastiskt spel.

Se gärna: Min recension, mina första intryck, samt den utmärkelse det vann under Årets story.

Missa inte de andra bloggarna:

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 2:a plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.

6 comments
 1. För egen del missade Enslaved precis topp 5, men det är kul att se att andra fann det ännu intressantare för det är ett riktigt bra spel.

 2. Trodde du skulle ha Enslaved som etta, precis som du trodde om mig 🙂 Men oavsett så är det ett underbart spel! Bra val!

 3. Folk fortsätter hylla Enslaved och jag har fortfarande inte gjort mer än att ha testat på demot. Måste se till att spela det här, som med så många andra spel jag verkar ha gått miste om under året trots att jag spelat “det mesta”.

 4. @Gwellmyn: Ja det är riktigt bra. Nu blir jag så klart nyfiken på vilka fem du fann bättre i år. Men det är ju alltid en fråga om smak.

  @Familjespel: Ja, jag såg att du satte den på tredjeplats. Men det är inte dåligt det heller. 🙂 Det har verkligen varit ett grymt bra spelår. Konkurrensen är stenhård.

  @Lunandrez: Det är det som är så ironiskt. Marknaden är så enorm, att även om man spelar ”det mesta” så finns det alltid gott om bra spel som man missat. Jag gav upp att försöka spela alla spel som kom ungefär… 1994. Då insåg jag att marknaden hade blivit för stor. 😉 Idag hinner man inte ens testa alla de stora titlarna. Så är det bara. Och vill man dessutom ha ett liv utanför spelosfären, så kan man helt enkelt inte spela allt. Man får istället vara tacksam för det man hinner med.

 5. Trodde också du skulle placera det på förstaplats. Tror jag vet vilket som knep förstaplatsen nu. 😉

  Jaja, jag har redan sagt det överallt, jag borde spela det här snart.

 6. Årets sleeperhit, verkar det som. Blir nog att fynda det här spelet i en reaback nästa år.

Comments are closed.