författande

Författarskap: Premiär för mig på debutantbloggen

författande

2011 är det år då det ska ske. Det år då min första bok publicerades. Hur kan jag vara så säker på det? Har något av förlagen jag skickat manus till ringt och sagt “Hej! Vi älskar ditt manus. Vi vill ge ut det.”?

Nej.

Men jag har bestämt mig. Jag väntar fortfarande på svar från några förlag. Men om de inte svarar med ett “ja” den här gången, så gör jag det själv. Jag ska alltså starta ett eget förlag. Det innebär väldigt mycket jobb, med FA-skattesedel, bolagsregistrering, tryckerikontakter, illustrationer, förlagshemsida, ISBN-koder, EAN-koder, distribution, o.s.v.

Men jag är beredd att göra det. Av en enda enkel orsak. Texten måste få komma ut. Den måste få leva, eller dö. Så nu satsar jag.

Jag har fått den stora äran att under 2011 skriva på debutantbloggen.se. Där har debuterande författare under de senaste två åren fått skriva av sig sin ångest, sina drömmar och sina glädjeämnen.  För er som vill följa mig i min strävan, så är ni välkomna dit.

http://debutantbloggen.se/

Tack!

12 comments
 1. Åh, vad roligt! Stort grattis – och dito lycka till!
  Ska följa dina äventyr och hålla tummarna. 🙂

 2. Tack så mycket!

  Det ska bli väldigt spännande. Och du är mycket välkommen med en gästblogg om du vill. 😀

 3. Det här är stort! Lycka till och god fortsättning!

 4. Nice, lycka till! God start på 2011 med andra ord 🙂

  Har en bekant (Marcus Priftis) som skrev på debutantbloggen förra året.

 5. @NuYu: Tack så mycket, det känns väldigt spännande. Har mycket att stå i den här våren. Debutantbloggen, starta eget förlag, byta bajsblöjor. 🙂 Det har potential att bli det bästa året i mitt liv.

  @Johannes: Känner du Marcus?! 🙂 Vad kul. Han verkar vara en riktigt skön lirare. Har ju haft en del kontakt med honom här nu under överlämningen. Känns väldigt bra. Hoppas du kommer och läser lite då och då. 🙂

  1. Yes, Marcus är en skön prick. Och grym på det han gör. Har träffat honom i olika Poetry Slam-sammanhang framförallt.

  2. Och det är klart jag kommer följa debutantbloggen 🙂

   1. Poetry Slam. Kul. 🙂 Jag har själv ingen större erfarenhet av poesi. Aldrig riktigt varit min grej. Men det är aldrig för sent att lära sig. 🙂

    1. Oavsett om man skriver eller inte kan jag helt klart rekommendera att gå och kolla på Poetry Slam. Det är riktigt roligt. Kolla in Priftis om du kan… han är utan tvekan en av Sveriges bästa slammare.

     1. Med en sådan rekommendation kan jag ju inte låta bli. Får se till att kolla upp det. 🙂

 6. Häftigt! Jag vill också se mitt manus segla iväg till ett förlag i år. Men det innebär ju också att jag måste skriva klart det, och jag har precis börjat :O

  Men det ska bli sjukt spännande att följa dig. Jag hoppas VERKLIGEN att du lyckas på det ena eller andra sättet! 🙂

 7. @EmmyZ: Tack så mycket för all uppmuntran. Det betyder väldigt mycket.

  Våren 2011 kommer att bli en mycket spännande tid. Jag satt senast igår och gick igenom budget och arbetade med förlagets struktur. Det var en mäktig känslan när jag tittade på siffrorna och insåg att ”Det här kan verkligen fungera! Jag kan faktiskt göra det här!”

  Ja, jag har undrat hur det gått för din bok! 🙂 Kul att det är på gång. Kan bara önska dig lycka till med skrivandet. Det kommer att ta mycket tid och kräva stor överlåtelse, men det är också en otrolig kick! Du har en fantastisk resa framför dig.

Comments are closed.