DeathSpank – Riktigt kul för stunden, men inte mycket mer

För lite över en vecka sedan klarade jag Deathspank. Det var kul. Det var inte genialt. Men jag hade roligt.

”Vad är DeathSpank?”, kanske du undrar. Ta en näve aktion från Diablo II, lägg till humor och dialoger från Monkey Island 2. Krydda med lite kartor i HOMM2s anda, och ett questsystem som inte är helt olikt WoWs. Tillrätta sedan hela anrättningen i en lite lagom ambitiös varmluftsugn, och Ta daaa! Du har Deathspank.

DeathSpank är själva sinnesbilden av en muskulös, korkad, men ändå godhjärtad hjälte med ett alldeles för stort ego. Hans jobb är (så klart) att rädda världen och för det behöver han en artefakt, som heter just artefakten. 😉 På vägen möter han pratglada demonhäxor, elaka kycklingar, dryga föräldralösa barn, elaka operasångare, trumpetande orcher, m.m.

Spelkontrollen är ganska tajt, och det är riktigt kul att plöja fram genom horder av orcher och skelett. Samtidigt är DeathSpank knappast odödlig, utan man får hålla noggrann koll på hans hälsa. Bandesignen är över lag riktigt bra, och designens tecknade stil är bara så skön. Humorn är för det mesta ganska kul, men blir ibland lite väl pubertalt töntig. Men det är så klart en smaksak.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Spelet är roligt, men det är inte den där episka historien som du ligger vaken om nätterna och tänker på, eller minns tillbaka till tretton år senare. Det är ett skönt tidsfördriv några sena nätter. Men inte så mycket mer. Jag tycker ändå att det helt klart var värt sina 120kr, och jag är faktisk sugen på att köpa del 2, ”Thongs of Virtue.” Och det säger väl ändå något.

7 comments
 1. Känns som du är lite snål med betyget nu nästan. 😉

  Bra text, hur som helst. Schysst längd.

 2. Ja, jag hade nog boostat det till en 7:a iaf. Jag hade roligt med Death Spank. Avkopplande simpelt med rolig humor.

  Har spelat någon timme på Thongs of Virtue också men det finns helt klart en viss mättnad efter att ha klarat första delen. Suget kanske återkommer. Vi får se 🙂

 3. @NuYu & Johannes: Jag var nära att sätta en sjua först. Men sedan gick jag tillbaka senaste året och jämförde med andra spel jag spelat, och som jag gett en sjua. Och DeathSpank nådde helt enkelt inte upp.

  Sedan är det inget dåligt spel. Jag hade kul. Men jag får ibland en känsla av att det lätt går inflation inom dataspelsbetyg. Om något får en femma så är det liksom jättedåligt. Så är det ju inte. En femma är ett medelbra spel. Helt okey. En sexa är då bättre än medel. 🙂

 4. Du har helt rätt i det om betygsinflation. En sexa kan självklart vara helt okej och väl värd pengarna.

 5. Jo, det har du nog rätt i 🙂

  Har börjat spela “Thongs” lite mer aktivt nu. Det känns roligare på vissa sätt men lite sämre på andra. På det stora hela är det ändå bara mer av samma sak .

 6. @NuYu: 🙂

  @Johannes: Mer av samma sak … Jag har faktiskt inget emot mer av samma sak. Så pass skoj var det ändå. 🙂 Tror jag ska tanka ner ”Thongs” och lira vidare.

 7. Sådär. 100%:ande “Thongs” igårkväll. En trevlig resa ändå. Jag skrev ner lite tankar om det i bloggen. Det finns två fula buggar som kan leda till att det inte går att slutföra spelet, så det kan vara bra att kolla upp de innan.

Comments are closed.