Game of Thrones avsnitt fyra

Tittade på fjärde avsnittet av ”Game of Thrones igår”. Serien var redan bra, men nu blir det ännu bättre. De har sänkt tempot ytterligare och ger mer tid åt karaktärsutveckling, samt att presentera världen och dess historia. På så sätt växer serien och berättelsen får kött på benen.

Jag förstår att de var tvungna att starta serien hastigt, för att komma igång med den komplicerade handlingens alla trådar. Men jag hoppas att de nu behåller det här lite lugnare tempot, för det är i samtalen, intrigerna och karaktärsdaningen som den här serien verkligen kommer till rätta.

Man kan göra en enkelt jämförelse med andra fantasyserier. För ett tag sedan gick ju ”The Legend of the Seeker” på tv. Den var ju baserad på Terry Goodkinds ”Sword of Truth”-böcker. Den var stundtals underhållande, men man kan inte anklaga den för kvalité. Istället för ett djupare grepp så gjorde de i princip en Xena 2010. Inte fel i sig. Ibland vill man bara ha lite campy fantasy med mycket aktion och lite hjärna. Men TLOTS kommer aldrig att bli en klassiker. Det har däremot GoT potential att bli, beroende på hur de sköter sina kort.

Även det sexuella tycker jag att de sköter mycket mer smakfullt. Nu handlar det bara om karaktärsutveckling. Inga nakenchocker längre bara för sakens skull. Skönt, för annars hade det blivit billigt.

Det enda jag önskar vore lite fler ”transportscener” där de reser. Man förstår av de olika hus karaktärerna vistas i att de har rest, ibland flera mil. Men ändå får man inte se dem till hästrygg speciellt ofta, så man får inte riktigt känslan för avståndet, eller av den tid som flyr. Det blir lite för mycket hoppande, en scen här, en scen där, och det kan vara både mil och veckor mellan dem. Ändå förväntas man som tittare räkna ut det själv. Men det är ett mindre problem och inget som förstör serien. Ser fram mot nästa del.

2 comments
  1. Hej! Tänkte bara säga att du har en skitbra blogg! Jag är själv såld på John Bauer (har tatuerat stora delar av kroppen med hans troll), Monkey Island, LOOM och allsköns populärkultur. Skriv mer! 🙂

  2. Tack så mycket! 🙂 Det värmer.

Comments are closed.