Ascension – ny rymd tvserie

Jag har vid några tillfällen beklagat mig över att det inte längre finns några bra rymdserier på tv. Visst finns det ett antal tv-serier med science fiction inslag, som t.ex. Almost Human, Agents of Shield, Continuum, Orphan Black, Defience, Falling Skies och The 100. Men gemensamt för dem alla är att de utspelar sig här på jorden. Inte sedan Battlestar Galacticas storhetstid har vi egentligen haft en riktigt skön rymdserie att sjunka tänderna i. Men nu verkar det bli ändring på det.

Syfy, som tidigare var dedikerade till just science fiction, verkar ha gjort en helomvändning och dumpar nu wresling och andra tämligen ointressanta program för att gå tillbaka till rötterna. Bland annat ska de göra en miniserie av Arthur C Clarkes 3001 och Childhoods end. Men de ska också börja sända en helt ny rymdserie: Ascension.

 

 

2 comments
  1. Ja, verkligen kul att Syfy är på väg tillbaka. Jag tycker senaste årets satsningar är ett steg i rätt riktning trots att det inte blivit några riktiga fullträffar än.

    Rymdwestern-såpan Defiance är rätt fånig men ändå underhållande, Helix som koncept är fantastiskt. Att det utspelar sig på en arktisk forskningsstation och ger tydliga The Thing-vibbar är mumma, men utförandet är det tyvärr lite sämre med. Bäst av årets nya Syfy-serier tycker jag är Dominion om en postapokalyptisk framtid där änglarna utkämpar ett krig mot mänskligheten. Sevärd!

    Ascension ser superintressant ut och verkar vara mer av klassisk “Syfy” med rymdskepp och göttiga intriger. Sen ser jag fram emot 12 Monkeys också. Filmen är superb och lyckas man anamma känslan från den kan det bli intressant. Childhood’s End verklar såklart lovande. Miniserie på sex delar ska det bli tydligen. Men det vi verkligen ska hålla tummarna för är The Expanse som kommer vara deras nya storsatsning i stil med Star Trek/Farscape/Firefly. En fet rymdopera av den gamla skolan det vill säga.

    Jag gillar som sagt Syfys nygamla inriktning. Märks det? 😉

Comments are closed.