Jag är kär … i en pollinerande undervattensbjörn.

Igår tankade jag ner Undergarden på XboxLive och blev helt fast. Det är ett underbart och väldigt skumt spel som går på tvärs mot väldigt mycket av vad spel idag brukar handla om. Det är egentligen snarare en upplevelse än ett spel, även om det finns gott om pussel att bemästra.

Man styr en liten teletubbieliknande björn genom underjordiska vattenfyllda grottor. Uppgift är enkel, att försöka ta sig från grottans början till slutet. På vägen kan man dessutom passa på att pollinera så många blommor som möjligt. Då blommar de ut och grottorna formligen exploderar av färger och liv.

Dessutom finns där dolda kristaller och gömda blommor att leta reda på. Genom banorna stöter man på diverse fysikpussel som man dock med lite klurande löser ganska lätt. Och det är helt okey! För detta är ett spel där man bara vill flyta omkring och njuta av de psykedeliska färgerna och den avslappnande musiken.

Vi får väl se vad jag säger när jag spelat lite fler banor. Men än så länge är jag kär. I en pollinerande undervattensbjörn. Jag vet att det låter knäppt. Men det är underbart.

5 comments
  1. Ok, det där låter ju totalt nerknarkat. Har det samma staying-power som Limbo, eller tror du man tröttnar på det efter ett tag?

  2. Jo, man börjar undra efter ett tag vilken sorts preparat de intog medan de gjorde det här spelet. 😉 Men det är en riktigt skön upplevelse.

    Däremot vet jag inte om det har samma kvarvarande kraft som Limbo. Det är alltid svårt att jämföra med ett sådant mästerverk. Men än så länge är jag helt fast.

  3. Hell yeah! Recenserade det här spelet för Spelmedia, och tror jag gav det 8/10. Älskade det. Det är väl inte ett så typiskt spel, utan sakerna som finns att göra är där för att underhålla spelaren medan man tittar på de fina miljöerna. Typ. Tyvärr lite buggigt.

  4. Precis. Det är mer en mysig upplevelse än ett adrenalinpumpande spel. Nu har jag dock kommit några banor framåt och det börjar krävas en del skicklighet, även om det ännu inte kan klassificeras som “svårt”.

    Buggigt? Inte vad jag märkt. Men de kanske har patchat det sedan det släpptes. Det är väl typ nio månader gammalt nu.

  5. […] har tidigare skrivit om min kärlek till den pollinerande undervattensbjörnen i Undergarden. Jag fick då frågan om […]

Comments are closed.