Jag deltar i skräckantologin Bländverk

Idag släpps Bländverk, en skräckantologi med 13 svenska författare. Det är Jonny Berg, mannen bakom skräckbloggen Swedish Zombie som samlat ihop historierna och agerat redaktör. Det är en stor bredd på författarna och historierna, men de har alla gemensamt att de vill beröra, underhålla och skrämma.

Det var väldigt roligt att bli tillfrågad om medverkan och än roligare att skriva historien. Eftersom det var Swedish Zombie som skulle ge ut den så tänkte jag att det vore kul att skriva just en zombiehistoria. Det hade jag aldrig gjort förut så det kändes som en rolig utmaning. Jag ville dock göra zombierna lite mer tillspetsade, lite mer personliga, så att deras eviga hunger, och det den representerar, kunde få fritt spelrum. Samtidigt är det mest av allt en historia om de levande, de som desperat kämpar för att överleva i en brutal och obarmhärtig värld. Därför blev “Byssan lull” inte så mycket en zombiestänkare fylld med vapen och blod, som det blev en berättelse om människorna vid världens slut, deras fruktan, deras rädslor och deras kärlek.

Antologin är GRATIS! och finns att ladda ner här i önskat eboksformat.