Another World – 20th Anniversary (minirecension)

Another World var ett av mina stora favoritspel som ung tonåring. Jag minns hur jag och mina vänner satt helt fastlåsta framför Amigan med den svettiga joysticken i händerna i vår kamp att försöka överleva oss igenom denna främmande och livsfarliga värld. Nu, tjugo år senare, kan jag plocka upp min iPad och tanka ner HD versionen från appstore. Fantastiskt roligt. För spelet håller fortfarande.

Det är möjligt att jag är förblindad av nostalgi. Men jag har fruktansvärt kul när jag spelar. Intressant nog upptäcker jag att jag fortfarande minns många av banorna och spelet går ganska snabbt att klara. Det är kortare än vad jag minns. Men det innehåller fortfarande samma sällsamma stämning och härliga äventyr. Dessutom kan man flytta runt kontrollerna på iPaden och när man väl har ställt in det som man vill ha det fungerar spelet förvånansvärt smidigt.

Kort men härligt. En skön flash from the past.