Infinity Blade II (minirecension)

Infinity Blade II är som namnet antyder mer av samma som ettan. Det är fortfarande bländande vackert, det är fortfarande en spännande miljö, grymma monster maffiga strider och dessutom finns det nu också många fler hemliga dörrar att låsa upp och skatter att hitta. Dessutom är det nu mycket lättare att parera, vilket gör striderna mycket mer underhållande och dynamiska.

Problemet är dock, precis som med ettan, att det fortfarande är väldigt repetitivt och efter ett tag, när man har klarat det mesta, så finns det inget annat att göra än att gå och grinda monster för att tjäna pengar och XP så man kan ta sig an de sista superbossarna. Det orkar jag inte göra. Så det får vara. Man känner också att det finns en intressant historia där någonstans i bakgrunden. Tyvärr kommer den inte fram riktigt.

Tredje delen är ute, men jag har inte hunnit spela det. Jag hoppas att de har behållit de fina miljöerna, det smidiga stridssystemet och stämningen, men att de kanske har lagt lite mer krut på berättelsen för att ge världen det djup den förtjänar.