Azuras Wrath (minirecension)

Asura’s Wrath är ett av de märkligaste spel jag spelat. Inte i sin egentliga spelkontroll, för den är för det mesta ett ganska klassiskt beat-em-up, utan i sin världsdesign och berättelse. Ibland känns det snarare som man sitter och tittar på en anime-serie, eller en bisarr japansk konstinstallation.

Det är en helt fascinerande värld som målas upp med inslag av både science fiction och fantasy. Berättelsen fungerar också mycket bra och innehåller intriger, galna gudar, kall brutal död och hat hett som helvetet. Det är synd att beat-em-up delarna inte alls håller samma kvalitetsnivå. Då hade spelet, liksom Azuras vrede, varit ostoppbart. Nu förblir det ett mycket intressant experiment i speldesign, men når aldrig den absoluta toppen.

Trots sina svagheter så är det ändå ett spel jag rekommenderar. Det är en fascinerande resa. Ta den.