Möte på Bonniers angående egenutgivning

Strax innan jul damp det ner ett mail från Bonniersförlagen där de undrade om jag skulle vilja vara med i en fokusgrupp angående egenutgivning. Självklart blev jag nyfiken och tackade ja. Så träffades vi igår. Med mig var också Annika Bengtsson och Susanne Ahlenius, alla med olika erfarenheter av egenutgivning.

Det var ett bra och intressant möte. Jag kan tyvärr inte gå in allt för djupt på vad det hela handlade om. Men låt oss säga att de gör sig redo att möta denna utmaning. Och bara det faktum att landets största förläggare nu på allvar börjar prata om egenutgivning betyder en hel del. Det är tydligt att den nya tekniken radikalt håller på att förändra maktbalanserna. De som inte hoppar på tåget nu riskerar att vara hopplöst irrelevanta om fem år.

Det ska bli mycket intressant att se vart alla idéer tar vägen. Men oavsett om Bonniers lyckas med sina idéer eller inte så är det helt klart att ingenting längre ser ut som förut. Om en generation kommer våra barn och barnbarn ta det för självklart att alla kan musicera, skriva och skapa inom vilka områden de än vill, och med ett knapptryck publicera det för världen. Framtiden tillhör oss alla.