Första recensionerna av “Tills tiden skiljer oss åt.”

Så har de första recensionerna av “Tills tiden skiljer oss åt” dykt upp. Jag blir nästan alltid glad av recensioner, men den första blev jag oerhört glad över. Det är inte ofta man jämförs med en poetisk Isaac Asimov! Men jag kan förstå att hennes associationer gick åt det hållet.

Isaac Asimov var min stora favoritförfattare under högstadieåldern. Jag läste alla hans böcker, vissa av dem flera gånger. Detta är ju mycket formativa år, och jag tror att hans sätt att skriva SF satte sig djupt i mitt undermedvetna. Det är nog ofrånkomligt att bitar av den gamle mästaren på något sätt letar sig upp i mitt skrivande.

 

“Jag skulle vilja likna Oskar Källner vid en poetisk Isac Asimov … Det obegränsade perspektivet på livet, världen och det materiella … en kosmisk resa där tanken kröktes och tänjdes likt ett uppfriskande yogapass … Oskar bevisar att vi nordbor definitivt är i samma klass att kunna skriva sci-fi som amerikanarna.”
– Carola Strömstedt på Skrivandets magi och vedermödor

“Riktigt bra … de tekniska undren avlöser varandra och tidsspannen ger Oskar en möjlighet att leka fritt … en fascinerande novell!”
– Nighteye på Goodreads

2 comments
  1. Kul att du gillade min recension Oskar. Jag har gått in för att läsa mer nordisk fantastik och sci-fi som jämvikt mot drakarna i USA. Vi kan vi med och med recensionerna hoppas jag väcka fler läsare så vi får lite mer fart på de stora förlagen att ge ut mer nordisk fantasy och sci-fi.

  2. Japp. Vi kan absolut vi med. Det finns enorma mängder talang runt om i vårt land. Det skulle inte förvåna mig om nästa svenska litterära under blev just fantastikundret. Men om det blir de stora förlagen som förstår att förvalta detta eller de nya uppstickarna, det får framtiden utvisa. 🙂

Comments are closed.