Idag kom Framtidsnovellen.

Idag damp Framtidsnovellen ner i brevlådan. I maj 2014 vann jag med novellen “Vid världens ände” en SF-novelltävling arrangerad av Dup Dito förlag. Det jag håller i handen är resultatet: En antologi med fyra vinnarnoveller, där min är den första. Dessutom har redaktören Anders Textorius gjort en litterär analys av samtliga noveller.

Genom åren har jag läst många recensioner av mina verk. Men jag har aldrig förut fått en komplett analys. Så det var självklart med stor spänning som jag öppnade boken.

Här är ett kort utdrag ur analysen:

“Vid världens ände är en mästerligt komponerad novell med dess dialektiska palett av ljus och mörker, mänskligt skapande och teknologisk förgörelse… utsökta gestaltningen av mikrokosmos, genom livets början och makrokosmos, till världens slut.”

– Anders Textorius

Antologin finns just nu att köpa via bl.a. Bokeri, Adlibris och Bokus.