Stormvinge – En ny slags hästbok

Det är med glädje och stolthet jag presenterar min nästa bok: Stormvinge. Illustrationen är gjord av Andreas Raninger och omslag och typografi är gjord av Morten Ravnbö på Ravnbö design.

Det finns en orsak till varför det blev just en hästbok. När jag var åtta år gick vi med klassen till skolbiblioteket. Där, uppe på en hylla. hittade jag Svarta hingsten av Walter Farley. Jag minns fortfarande hur jag tog ner den och granskade omslaget. Min fröken undrade om den inte var lite för tjock för mig. Men jag hade bestämt mig. Jag bara skulle läsa den. Det var min första “riktiga” bok utan bilder. Det var också min första riktigt starka läsupplevelse som kom att skapa en livslång läshunger. Nu när jag skriver mina egna böcker så ville jag skapa något som en tribut till Walter Farley. Så jag skrev Stormvinge.

Som ni kan se på omslaget så är denna hästbok lite annorlunda. Historien utspelar sig i en värld med flygande hästar. Men det är inte en fantasyvärld utan i bakgrunden döljer sig ett science fiction-universum. Vad jag vet är jag först med att skriva en genreblandning av hästbok och science fiction. Här är baksidestexten:

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Detta blir början på ett oväntad vänskap med vilda kappflygningar och rafflande äventyr. Men det finns andra som är ute efter hingsten. Så när lömska planer hotar familjens ranch måste Minna satsa allt för att vinna, även om det kan kosta henne livet.

Planen är att släppa boken lagom till bokmässan Andra Världar på Berättarfestivalen i Ljungby den 13:e juni. Beställningen är lagd hos tryckeriet, så nu är det bara att hoppas att det inte blir något strul.

 

2 comments
  1. […] Läs mer om Oskars kommande hästbok Stormvinge här. Många tv-serier om superhjältar och serietidningsadaptioner på g. Simon Stålenhags oerhört […]

  2. […] Oskar Källner skriver själv att Stormvinge är en tribut till Walter Farley som skrev den klassiska bokserien om Svarta hingsten. Och en mycket bättre och modern hyllning år 2015 tror jag inte går att få. […]

Comments are closed.