Publicerad i det kanadensiska SF-magasinet Solaris!

Då är det officiellt! Min novell Yi kommer nästa månad att bli publicerad i höstnumret av det kanadensiska SF-magasinet Solaris. Tidigare har jag blivit publicerad i antologier på engelska och finska. Men denna gång är det i ett magasin! Världens äldsta franskspråkiga SF-magasin! Och jag är den första svensk de publicerar sedan starten 1974! Det känns naturligtvis otroligt roligt, och ärlig talat lite surrealistiskt.

Ännu roligare att de föll just för Yi som var den novell som för några år sedan kom tvåa i SF-bokhandelns och Mix förlags stora SF-novelltävling. Det innebar mitt livs första Bonnierskontrakt, och den gav mig självförtroendet och motivationen att fortsätta skriva under en period där jag annars funderade på att lägga ner alltsammans. Så det är en berättelse som betyder mycket för mig.

Novellen har översatts av fransmannen Jean-Pierre Laigle som är mycket engagerad i den franska SF-scenen. Jag har fått en kopia av texten, men förstår knappt ett ord av det. Läste tyska i skolan. 😉 Kan knappt bärga mig tills jag får hålla ett pappersexemplar av magasinet i mina händer.