Idag släpps Järn-Hans som e-bok och ljudbok.

En novell som jag skrev till en antologi baserad på bröderna Grimms sagobok. Inför det här projektet läste jag igenom en svensk version av Grimms stora sagobok. Flera av sagorna var välbekanta, men andra var mer okända. En som jag fastnade för var Järn-Hans, en berättelse om en ung människas öden på resande fot genom ett flertal kungariken, med ingredienser så som magiska vildmän, gyllene hår och en princesses hand att vinna. En del klassiska sagoingredienser, men samtidigt fanns det något lite rått och oväntat i berättelsen. Så jag tog dess grundläggande struktur och skrev en cyberpunk/matrix-historia baserad på den. Finns som e-bok och ljudbok.

”Jag ska festa på dina inälvor”, säger vidundret.

Detta är min sista chans. Jag har köpt en månads länktid i multisfären, långt från smog, syraregn och jordens döda hav. Jag måste få ett jobb hos någon av baronerna och tjäna krediter. Annars kommer skrået att kasta ut min kropp på gatan. Då återstår bara att sälja sig, en bit i taget. Men ingen sa något om att jag skulle behöva tampas med drakar och technomagiker. Och ingen nämnde Järn-Hans, vildmannen från neuroskogarna.