Världsdanaren!

Nu är Världsdanaren äntligen här! Jag och Kalle har arbetat hårt med boken och jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd med resultatet. 🙂

Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och klarar inte mycket mer, och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.

Världsdanaren är sjätte delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken innehåller häftiga fyrfärgsillustrationer.

Världsdanaren är en bok om fantastiska platser och enorma underverk. Barnen får både besöka en rymdkoloni inuti en urholkad asteroid och lära känna en varelse så stor att den kan skapa hela planeter. Men det är också en bok om kärleken till familjen, om längtan hem och hur oerhört skör lyckan kan vara. Jag ville skriva en historia där barnen tvingas hantera det arv som lagts på deras axlar, där de måste kämpa mot oändliga odds, för kärleken till varandra och för en ny framtid.