Caprica är död, länge leve BSG!

Tydligen var det inte bara jag som tyckte att Caprica var ett totalt slöseri med tid. Syfy har beslutat att lägga ner serien. Inte en dag för tidigt! Jag älskade verkligen Battlestar Galactica och har samtliga DVDboxar hemma. Men Caprica kommer jag att förskjuta från mitt minne. Det har aldrig existerat.

Syfy verkar vara desperata att bli av med Caprica. I januari tänker de visa alla återstående avsnitt i ett enda långt marathon. De verkar ha insett hur illa det gått. Nu vill de bara bli av med serien så de kan fylla tablån med serier som faktiskt har tittare.

Men för den som vill ha nytt BSG material är ändå inte hoppet ute. Syfy har gett tillstånd att börja produktionen av en ny feature på totalt 90 min. Denna ska sedan klippas ner till 10st 9min avsnitt och släppas som webisodes. Namnet på den nya featuren är ”BSG: Blood and Chrome.” Man får följa en ung William Adama som stridspilot under det första Cylonkriget. De ska fokusera mer på action och äventyr. Ryktet går, att om den blir populär, så kanske de gör en ny tv-serie utifrån den.

Det ska bli intressant att se om de lyckas. Men jag vet inte om jag vågar hoppas på något. Caprica var ett totalt misslyckande, och jag är rädd för att ytterligare försök att mjölka guldkon bara kommer att förstöra BSG-franchiset. Titeln: ”Blood and Chrome” är inget som inger förtroende. Låter inte som något i nivå med det vi kommit att vänta oss av BSG, utan snarare som något riktat mot pubertala pojkar.

Nu ska jag inte bli allt för pessimistisk. Blood and Chrome kanske blir något riktigt bra. Saken är bara den att när de filmade BSG så hade de lyckats samla ihop en enastående grupp talanger: skådespelare, regissörer, författare, specialeffektfolk. Alla var väldigt duktiga och i den gemenskap de skapade blev något till som var mer än de inbördes delarna. De fick en synergieffekt…

Bara för att man sätter en berättelse i BSG-universumet så innebär inte det att det automatiskt blir lika bra som originalet. Det krävs det där lilla extra…

Men vi får vänta och se. Det kanske trots allt blir riktigt bra. Man får ju hoppas.