Här är det: Omslaget till Drakhornet!

Äntligen är omslaget klart! Underbart! Det var en lång process, men nu är det här. Jag är väldigt tacksam för  Morten Ravnbo och Darlene van der Heiden som är de som designat och illustrerat boken. Utan deras hjälp hade jag varit förlorad.

Ett omslag är väldigt viktigt. Det sätter stämningen för boken och är dess bästa reklamaffisch. Det är omslaget som får en potentiell läsare att plocka upp boken och läsa baksidestexten. Jag är själv väldigt nöjd med hur det hela blev. Men det var en lång process. Jag skriver mer om processen på debutantbloggen. Så klicka dig dit och läs den fascinerande historien bakom ett bokomslag. 🙂

Annars är jag självklart nyfiken om vad ni tycker! Gillar ni omslaget? eller inte? Kommentera! Skriva och berätta.

7 comments
 1. Jag gillar designen på det helt klart. Speciellt dom sansade färgtonerna och skogen och himlen med träden i siluett ovanför.

  Texhanteringen gillar jag med. Både utseende och färgval.

  Det enda som jag inte riktigt uppskattar är de manga-inspirerade ansiktena men jag förstår att det är ju en smaksak och säkert ändå passar rätt i tiden. 🙂

 2. Gillar texten, men i övrigt så måste jag tyvärr tacka nej. Nu är jag iofs farbror och inte din målgrupp. Du skall inte släppa en utgåva för oss gubbar med helt svart framsida och texten precis som den är nu fast i en mörk grå men glansigare färg. Skulle kunna bli riktigt snyggt. Gråhårigmanversionen helt enkelt. Kort och gott bara två färger.

 3. @Holmberg: Tack för den positiva kritiken. Jag tror att det ligger rätt i tiden. Målgruppen är tonåringar, och de läser väldigt mycket manga nu för tiden. Men sedan är alltid smaken som baken. 😉

  @Spel-Malmer: Hehe. Tack för förslaget. Det är en intressant idé. För jag tror att du skulle uppskatta historien om du väl trängde bakom omslaget. Jag ska ta det under beaktande.

 4. Jag gillart’! 🙂

  Jag skulle köpt den där om jag var rätt målgrupp. Snyggt omslag med bra färgtoner. Spännande och mysigt på samma gång, gillar trollet som inte alls i samma mangastil som de andra två karaktärerna men ändå ser det inte ett dug felplacerat ut. Helt klart säljande tror jag 🙂

 5. @Mattias Andersson: Kul att du gillar det! 🙂 Jag tror också att det kommer att fungera hur bra som helst.

  Sedan är det sant att du inte riktigt tillhör målgruppen, den är ju skriven typ för högstadiefolk. Men många av mina vuxna betaläsare har också uppskattat historien. Så om du är lite nyfiken kan du lyssna på första kapitlet från förlagets hemsida. http://www.fafnerforlag.se

  🙂

 6. Jag tycker mycket om omslaget. Jag tyckte jag kunde ana en barnslig John Bauer känsla där. Har varit förälskad i John Bauer sedan jag var liten.

  Överlag tycker jag om bilder ihop med litterära verk. Det ska vara kartor och teckningar. Förstår faktiskt inte varför det anses endast tillhöra “barnlitteraturen”.

  Jag har en liten förkärlek för fanart. Jag kan googla karaktärerna till olika episka fantasyböcker i flera timmar när andan faller på. Ibland handlar det om att jag behöver en bild då jag inte hängt med i komplicerade beskrivningar, men oftast är det kul att jämföra andras bilder med sitt eget inre öga.

 7. Scroll Tackar! 🙂 Kul att du gillar det. All ära till Morten Ravnbo och Darnlene van der Heiden som skapat det. Utan dem hade det aldrig gått.

  Sedan har jag förstått att du gillar anime och manga, precis som jag. Det hjälper. 😉

Comments are closed.